07.08.2023 ob 06:47
Deli članek
Nedelja je bila zaradi ujme izjemno mirna glede rutinskih policijskih postopkov

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.376 klicev. Med 435 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 58 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru, ter 59 kaznivih dejanj.

V 55 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v treh nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju, 24 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 tatvin, 15 vlomov, šest povzročitev telesne poškodbe, šest poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri rope, tri grožnje, eno ponarejanje listin, ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 277 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 255 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper in ena na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (110), Maroka (42) in Pakistana (38). To so sporočili iz policije. (konec)