21.07.2023 ob 13:05
Deli članek
Novi direktor policijske uprave Ljubljana je Tomislav Omejec

Novi direktor PU Ljubljana Tomislav Omejec,v. d generalnega direktorja policije Senad Jušić in Mirko Nunić, pomočnik direktorja ljubljanske policijske uprave

Ljubljana (MOREL)- V. d generalnega direktorja policije Senad Jušić je za direktorja Policijske uprave Ljubljana z današnjim dnem, 21. julijem 2023, imenoval Tomislava Omejca. Novemu direktorju, dosedanjemu vodji Sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi je posle predal Mirko Nunić, ki je policijsko upravo začasno vodil od 18. julija 2023.

Tomislav Omejec, mag., rojen leta 1970, se je v Policiji zaposlil leta 1989. Po končani Srednji policijski šoli v Tacnu je delal na Policijski postaji Ljubljana Bežigrad, kjer je opravljal naloge policista, vodje intervencijske patrulje, vodje policijskega okoliša in kriminalista v lokalni kriminalistični skupini; aktivno je sodeloval tudi v osamosvojitveni vojni.

Delo na policijski postaji je opravljal do leta 1996, ko je bil premeščen na delovno mesto vzgojitelja na Policijski akademiji. Ker je ob delu uspešno doštudiral na Fakulteti za šport, je na akademiji prevzel še naloge učitelja športne vzgoje in nato učitelja pooblastil in praktičnega postopka. Med drugim je sodeloval tudi pri usposabljanju policistov za delo v večetnični skupnosti in za zmanjševanje stereotipov in diskriminacije.

Leta 2006 je bil premeščen na Policijsko upravo Ljubljana. Medtem je končal tudi študij na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici in leta 2011 pridobil naziv magister medkulturnega menedžmenta. Na Policijski upravi Ljubljana je vodil Oddelek za splošne policijske naloge do leta 2012, ko je postal vodja Oddelka za javni red in mir v Sektorju splošne policije na Upravi uniformirane policije GPU. Leta 2014 je napredoval v vodjo tega sektorja znotraj Uprave uniformirane policije.

Kot strokovnjak in vodja oddelka oz. kasneje sektorja je sodeloval pri pripravi številnih zakonov, v raziskovalnih projektih in na strokovnih forumih. V času vodenja sektorja, od julija 2020 do aprila 2022, je bil kot nacionalni ekspert za korporativno varnost začasno napoten tudi v agencijo Evropske unije za azil (EUAA).

To so sporočili iz policije. (konec)