01.08.2023 ob 12:03
Deli članek

Celje (MOREL)- Divjanje več zaporednih neurij, ki so se vrstila od 17. do 25. julija, je povzročilo škodo tudi na obsežnem delu cestnega omrežja javnih cest in poti v Mestni občini Celje (MOC), so sporočili v javnem podjetju Vodovod – Kanalizacije, ki opravlja gospodarsko javno službo rednega vzdrževanja občinskih cest v MOC. Škodo, ki so jo povzročila neurja, sicer še vrednotijo, bo pa ogromna. Kot so dodali v podjetju, so začeli sanacijo cest, ki bo glede na obseg poškodb trajala dlje časa.

Vetrolom je na cestah, ki potekajo skozi gozd, podrl veliko dreves in zaradi tega je bilo kar nekaj cest krajši čas neprevoznih.

Tudi na ostalih cestah je veter na prometne površine nanesel odlomljeno vejevje, močni nalivi pa zemljo, blato, mulj in gramoz, ki so mašili cestne propuste.

Največ škode so nalivi povzročili na eroziji cestnih bankin z večjim vzdolžnim naklonom in na makadamskih voziščih, kjer je odnašalo gramozni material.

JP Vodovod – Kanalizacija je od 17. do 26. julija opravljal vzdrževalna dela za vzpostavitev prevoznosti ter čiščenje in zavarovanje cest.

Odprava posledic neurij in sanacija cestnih odsekov bosta zaradi obsežnosti poškodb trajala dlje časa, kot bi si vsi želeli, zato vse udeležence v prometu in občane vljudno prosimo za strpnost in razumevanje. To je sporočil Robert Gorjanc iz kabnieta celjskega župana. (konec)