19.04.2024 ob 06:59
Deli članek
Obravnavali 126 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj

Danes policijska akcija merjenja hitrosti

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.379 klicev. Med 584 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

V 122 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v štirih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 19 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb, tri grožnje, dve nasilji v družini ter po eno ponarejanje listin, drzno tatvino, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje denarja ter preprečitev uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 106 oseb, 74 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Murska Sobota, osem na območju PU Ljubljana ter po štiri na območjih PU Celje in Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Sirije (35), Nepala (16) in Indije (10). To so sporočili iz policije.(konec)