24.01.2023 ob 08:19
Deli članek
Obravnavali 170 prometnih nesreč, tudi smrtno

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.995 klicev. Med 611 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 170 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

V 153 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je ena oseba umrla.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 19 vlomov, po sedem kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini, po štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje ter po eno kaznivo dejanje povzročitve telesne poškodbe, ponarejanje listin, rop, drzna tatvina in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 41 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 36 na območju PU Novo mesto in pet na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (12), Turčije (12) in Indije (7). To so sporočili iz policije. (konec)