19.06.2024 ob 08:55
Deli članek
Obravnavali 55 kršitev javnega reda in miru

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.648 klicev. Med 651 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 143 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

V 121 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lahko in v štirih nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 47 tatvin, 15 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, po tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, nasilja v družini in grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb ter po eno ponarejanje listin drzno tatvino, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 91 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, vse na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ, 42 državljanov Sirije, ter po 8 Turčije in Egipta. To so sporočili iz policije. (konec)