29.01.2023 ob 10:19
Deli članek
Obravnavali 92 prometnih nesreč, brez najhujših posledic

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.187 klicev. Med 458 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 84 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v sedmih  nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 36 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 29 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, šest povzročitev telesnih poškodb, po pet kaznivih dejanj nasilja v družini in grožnje, po dve kaznivi dejanji drzne tatvine in rop ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 69 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 43 na območju PU Novo mesto in 26 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (26), Kube (16) in Ruske federacije (13). To so sporočili iz policije. (konec)