04.04.2024 ob 09:52
Deli članek
Obravnavali šest nasilij v družini

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.426 klicev. Med 578 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 129 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

V 119 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje na območju PU Ljubljana, PU Celje in PU Kranj, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam na območju PU Maribor, PU Celje in PU Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 21 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, sedem ponarejanj denarja, šest kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, šest nasilij v družini, tri povzročitve telesnih poškodb, dve grožnji, eno ponarejanje listin ter en rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 77 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 56 na območju PU Novo mesto, 17 na območju PU Maribor, štiri na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Sirije (33), Pakistana (10), Maroka (7). To so sporočili iz policije. (konec)