16.10.2023 ob 09:30
Deli članek
Obravnavali tudi smrtno prometno nesrečo

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeležen 901 klic. Med 368 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 85 prometnih nesreč, 34 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj.

V 73 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  eni nesreči huje telesno poškodovani. Ena oseba je v prometni nesreči izgubila življenje.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so dvema voznikoma zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 23 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 vlomov, 15 tatvin, po šest poškodovanj tuje stvari in nasilij v družini, pet povzročitev telesne poškodbe, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno ponarejanje listin in grožnjo.

V preteklih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 86 oseb, 71 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Koper ter po ena na območjih PU Kranj in Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (41), Maroka (17) in Sierra Leonea (11). To so sporočili iz policije. (konec)