28.11.2023 ob 08:47
Deli članek
Obravnavali tudi smrtno prometno nesrečo

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.468 klicev. Med 624 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 154 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 103 kazniva dejanja.

V 144 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh pa huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je življenje izgubila ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so dvema voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 47 tatvin, 29 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, tri povzročitve telesnih poškodb, tri ponarejanja denarja, tri nasilja v družini, dve grožnji, eno ponarejanje listin ter eno drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 127 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 122 na območju PU Novo mesto in pet na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (48), Turčije (17) in Maroka (13).To so sporočili iz policije. (konec)