05.11.2023 ob 08:12
Deli članek
Obravnavali več kot 50 vlomov in tatvin

Odsevniki za varno hojo ob cesti

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.326 klicev. Med 563 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 85 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.
V 80 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v štirih  nesrečah so bili udeleženci lažje, v  eni nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.
Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.
Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.
Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 33 tatvin, 20 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesne poškodbe, dve drzni tatvini, dve  nasilji v družini ter po eno ponarejanje listin,  rop,  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami,  ponarejanje denarja ter grožnjo.
V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 120 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 95 na območju PU Novo mesto, 25 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (41), Rusije (20), Turčije (15). To so sporočili iz policije. (konec)