18.01.2024 ob 07:53
Deli članek
Pet razgrajačev dali na hladno

Ljubljana (MOREL). V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.307 klicev. Med 526 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 107 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.
V 93 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je udeleženec umrl.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so trem voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.
Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 24 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.
Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 23 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, Štiri povzročitve telesnih poškodb, po tri kazniva dejanja nasilje v družini in grožnje, po dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve drzni tatvini in ponarejanji denarja ter enopreprečitev uradnega dejanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 141 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 109 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Ljubljana, 13 na območju PU Maribor in tri na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (97), Maroka (15) in Iraka (7). To so sporočili iz policije. (konec)