09.02.2023 ob 10:35
Deli članek
Petim nasilnežem prepovedali približevanje družinam

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 868 klicev. Med 358 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 49 prometnih nesreč, 32 kršitev javnega reda in miru ter 48 kaznivih dejanj.

V 46 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v dveh nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 14 intervencij na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 vlomov, 15 tatvin, šest poškodovanj tuje stvari, dve nasilji v družini in eno povzročitev telesne poškodbe, drzno tatvino, grožnjo ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 70 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 57 na območju PU Novo mesto, osem na območju PU Koper, dve na območju PU Ljubljana, ter po eno na območju PU Celje,  na območju PU Kranj in  na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (17), Afganistana (11) in Pakistana (11). To so sporočili iz policije. (konec)