28.06.2023 ob 07:52
Deli članek
Policija na svoj praznik ni veliko zapirala in zasegala vozil

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.265 klicev. Med 539 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 118 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

V 102 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so enemu vozniku zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje na območju PU Ljubljana, PU Maribor, PU Celje in PU Koper, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi na območju PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 49 tatvin, 17 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, pet ponarejanj denarja, tri grožnje ter po eno povzročitev telesne poškodbe,  rop ter nasilje v družini. To so sporočili iz policije. (konec)