11.05.2023 ob 08:00
Deli članek
Policija posreduje pri družinskem nasilju

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.387 klicev. Med 536 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 113 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v  eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam na območju PU Murska Sobota, Nova Gorica in Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 18 vlomov, po 11 poškodovanj tuje stvari in 11 groženj, sedem povzročitev telesne poškodbe, štiri nasilja v družini ter po eno ponarejanje listin,  drzno tatvino,  ponarejanje denarja in  preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 86 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 62 na območju PU Novo mesto, 24 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (16), Afganistana (13) in Indije (9). To so sporočili iz policije. (konec)