15.02.2023 ob 11:09
Deli članek

Celje (MOREL)- Iz policije so danes sporočili, da so  januarja v enem od celjskih gostinskih lokalov obravnavali primer, ko je v večernih urah skupina devetih oseb napadla varnostnike gostinskega lokala, jim grozila in jih tudi poškodovala. Prav tako so poškodovali tudi inventar na terasi gostinskega lokala. Pretekli teden smo pri osumljenih, na dveh lokacijah v Celju, opravili hišne preiskave, kjer smo zasegli več palic za napad, bokser, pištoli z naboji ter več električnih vodnikov, za katere obstaja sum, da so bili pridobljeni s kaznivim dejanjem.

Omenjeni so osumljeni tudi, da so konec oktobra lani na terasi gostinskega lokala v Celju napadli in hudo poškodovali 30-letnega moškega, dva od njih sta osumljena še ropa v mesecu novembru, ko sta na Mariborski cesti v Celju napadla 23-letnega moškega ter mu ukradla denarnico.

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilništvo, poškodovanje tuje stvari, grožnje, rop ter sodelovanje v skupini, ki stori kaznivo dejanje, so osem oseb kazensko ovadili. Štirim osumljenim, starim 20, 21, 49 in 50 let, ki so državljani Slovenije, Bosne in Hercegovine in Srbije, so za čas nujnih preiskovalnih dejanj odvzeli prostost, dva od njih pa privedli k preiskovalnemu sodniku ter zanju predlagali tudi ukrep izgona tujca iz države. (konec)