16.01.2024 ob 07:52
Deli članek
Policisti  niso ustavii nobenega pijanega voznika

Ljubljana (MOREL). V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.322 klicev. Med 516 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 99 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 17 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, sedem povzročitev telesne poškodbe, tri ponarejanja denarja, tri nasilja v družini, dve grožnji, ter eno drzno tatvino in  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 61 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 50 na območju PU Novo mesto in 11 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (43), Afganistana (10), Palestine (3). To so sporočili iz policije. (konec)