15.09.2023 ob 08:46
Deli članek
Policisti imeli polne roke dela

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.517 klicev. Med 591 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 70 kaznivih dejanj.

V 99 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 21 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani, v eni prometni nesreči pa je ena oseba umrla.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 56 intervencij na javnem kraju, devet pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 25 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, osem groženj, pet kaznivih dejanj nasilja v družini, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve povzročitvi telesnih poškodb ter po eno ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 274 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 252 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper in eno na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (102), Maroka (68) in Pakistana (24). To so sporočili iz policije. (konec)