03.02.2023 ob 08:05
Deli članek
Policisti imeli zelo veliko dela z kaznivimi dejanji

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.302 klicev. Med 494 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 110 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v šestih nesrečah so bili udeleženci lažje in v eni nesreči huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štiri osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 23 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, šest kaznivih dejanj nasilja v družini, štiri ponarejanja denarja, dva ropa, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, eno ponarejanje listin, eno drzno tatvino ter eno grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 85 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 60 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 17 državljanov Rusije, 13 Demokratične republike Kongo in dvet Sirije. To so sporočili iz policije. (konec)