10.08.2023 ob 07:33
Deli članek
Policisti obravnavali šest primerov družinskega nasilja

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.626 klicev. Med 657 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 103 prometne nesreče, 60 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

V 90 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so dvema voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika na območju PU Koper.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 43 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja na območju PU Ljubljana, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so šestim osebam na območju PU Ljubljana, PU Celje in PU Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 22 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, šest nasilij v družini, štiri povzročitve telesnih poškodb, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve ponarejanji denarja ter po eno ponarejanje listin,  rop in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 283 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 261 na območju PU Novo mesto in 22 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (113), Maroka (93), Pakistana (22). To so sporočili iz policije. (konec)