24.08.2022 ob 07:32
Deli članek
Policisti obravnavali tudi rop in poskus uboja

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.428 klicev. Med 584 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 106 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

V 96 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v osmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v  dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 44 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, štiri ponarejanja denarja, po dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnji ter po eno povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listine,  rop,  drzno tatvino, poskus uboja, preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo ter nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 105 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 65 na območju PU Koper, 26 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Maribor in 4 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (33), Bangladeša (16) in Afganistana (15). To so sporočili iz policije. (konec)