22.03.2023 ob 08:58
Deli članek
Policisti odkrili sedem primerov ponarejanja denarja

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.323 klicev. Med 580 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 115 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v štirih nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 29 tatvin, 16 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, sedem ponarejanj denarja, šest povzročitev telesnih poškodb, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po tri kazniva dejanja nasilje v družini in grožnje ter po dve kaznivi dejanji ponarejanje listin, drzna tatvina in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 88 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 64 na območju PU Novo mesto, 23 na območju PU Koper in eno na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (20), Kube (18) in Maroka (18). To so sporočili iz policije. (konec)