01.03.2023 ob 11:13
Deli članek
Policisti opravili 524 interventnih dogodkov

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.236 klicev. Med 524 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 110 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v petih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika na območju PU Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje na območju PU Ljubljana, PU Kranj in PU Koper, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Maribor in PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 53 tatvin, 13 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, eno ponarejanje denarja, eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo ter eno grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 86 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 44 na območju PU Novo mesto, 41 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (37), Bangladeša (10), Pakistana (9).To so sporočili iz policije. (konec)