08.04.2024 ob 08:56
Deli članek
Policisti Policijske postaje Zagorje ob Savi odslej tudi na električnih kolesih

Zagorje ob Savi (MOREL)-  Na območju Občine Zagorje ob Savi so se v letu 2024 zaključila dela na kolesarski stezi Primoža Rogliča, ki poteka vse od železniške postaje Zagorje ob Savi prek Repnika v Kisovec in Izlake, skorajda do Orehovice. Ker je kolo eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev, za otroke pa tudi igralo, pričakujemo, da bodo tako odrasli kot otroci v spremstvu odraslih čedalje pogosteje uporabljali dograjeno kolesarsko stezo, in to ne le kot prometno povezavo, temveč tudi za rekreacijo.

Ker so kolesarji poleg pešcev najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev, bodo policisti na prometnih površinah, namenjenih kolesarjem, ter tudi drugje, prisotni v okviru različnih oblik policijskega dela, med drugim tudi s kolesi. Policisti kolesarji bodo poleg preventivnega svetovanja kolesarjem opravljali naloge opazovanja, patruljiranja na terenu, usmerjanja prometa in druge pomoči občanom. Poleg preventivne dejavnosti bodo ugotavljali tudi kršitve s področja cestnoprometnih predpisov in javnega reda in miru ter odkrivali in preprečevali kazniva dejanja.

Kolesarjenje je zdravo, aktivno in prijetno – naj bo tudi varno! Poudariti je treba, da so vozniki koles v najhujših prometnih nesrečah v več kot polovici primerov povzročitelji nesreče. Lahko pa so tudi žrtve drugih udeležencev v cestnem prometu, največkrat prehitrih voznikov in tistih, ki vozijo pod vplivom alkohola. Zato vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, da vozijo varno in obzirno ter spoštujejo vse prometne predpise. To so sporočili iz policije. (konec)