04.11.2022 ob 09:23
Deli članek
Policisti včeraj niso uporabili veliko represivnih ukrepov

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.231 klicev. Med 505 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 104 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 91 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so trem voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika na območju PU Nova Gorica in PU Kranj.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, šest pa v zasebnih prostorih. Kršitelja na območju PU Celje so pridržali.

Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 35 tatvin, 23 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, štiri ponarejanja denarja ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 244 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 165 na območju PU Koper, 75 na območju PU Novo mesto in štiri na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (84), Afganistana (44), Indije (22). To so sporočili iz policije. (konec)