24.10.2023 ob 08:53
Deli članek
Policisti zabeležili tudi smrtno prometno nesrečo

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.580 klicev. Med 656 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 146 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.
V 121 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah huje telesno poškodovani, v  eni prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so trem voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.
Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.
Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 37 tatvin, 12 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, šest groženj, tri povzročitve telesnih poškodb, tri ponarejanja denarja, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno drzno tatvino.
V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 170 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 149 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Koper, tri na območju PU Maribor, dve na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (72), Bangladeša (20), Pakistana (16). To so sporočili iz policije. (konec)