27.05.2023 ob 09:33
Deli članek
Policisti zasegli kar 17 vozil

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.807 klicev. Med 722 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 167 prometnih nesreč, 109 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

V 140 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v petih nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 17 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika na območju PU Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 86 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje na območju PU Celje in PU Novo mesto, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so šest osebam na območju PU Ljubljana, PU Maribor in PU Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, šest nasilij v družini, pet povzročitev telesne poškodbe, štiri vlome, štiri ponarejanja denarja, štiri grožnje, dva ropa, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter  eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 190 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 187 na območju PU Novo mesto, dve na območju PU Koper in eno na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (51), Pakistana (45), Indije (25).

To so sporočili iz policije. (konec)