14.03.2023 ob 11:36
Deli članek
Policisti znova posredovali pri družinskem nasilju

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.487 klicev. Med 607 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 138 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 123 kaznivih dejanj. V 125 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje in v treh nesrečah hudo telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so dvetim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 33 intervencij na javnem kraju, osem pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 60 tatvin, 20 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, šest groženj, po pet povzročitev telesne poškodbe, ponarejanj denarja in kaznivih dejanj  nasilja v družini, tri ponarejanja listin, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 76 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 42 na območju PU Novo mesto in 34 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ, 15 državljanov Afganistana, 14 Maroka in 11 Pakistana. To so sporočili iz policije. (konec)