19.02.2024 ob 10:37
Deli članek
Policisti znova posredovali pri družinskih nasiljih

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.009 klicev. Med 374 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 46 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

V 42 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v dveh nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 18 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, Pet nasilij v družini, tri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb, eno ponarejanje denarja ter eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 129 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 120 na območju PU Novo mesto, pet območju PU Koper, štiri na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (40), Maroka (39), Afganistana (26). To so sporočili iz policije. (konec)