18.10.2022 ob 07:59
Deli članek
Ponedeljek zelo deloven dan za policiste

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.417 klicev. Med 581 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 141 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 111 kaznivih dejanj.

V 117 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje in  v petih huje telesno poškodovani, ena oseba je v prometni nesreči izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola  pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 46 tatvin, 34 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, pet groženj, po tri ponarejanja denarja in nasilja v družini, po dve povzročitvi telesnih poškodb in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po en rop in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 253 oseb, 227 na območju PU Koper, 23 na območju PU Maribor, dve na območju PU Novo mesto in ena na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (98), Afganistana (66) in Pakistana (39). To so sporočili iz policije. (konec)