17.07.2022 ob 17:40
Deli članek
Požar na Primorskem se širi

Miren-Kostanjevica (MOREL)- Danes ob 9.46 je med Renškim vrhom in naseljem Temnica v občini Miren-Kostanjevica zagorel borov gozd in podrastje. Zaradi močnejšega vetra se je požar hitro razširil. Posredujejo poklicni gasilci JZGRD Nova Gorica in GRC Ajdovščina ter prostovoljni gasilci šestih gasilskih zvez Severnoprimorske regije in gasilske zveze Obalno - kraške regije.

Zaradi obsežnosti požara in zahtevnega gašenja je bil aktiviran državni načrt za velike požare v naravnem okolju. Pri gašenju z moštvom in cisternami gasijo tudi gasilci iz ljubljanske in gorenjske regije. Pomoč pri gašenju nudita helikopterja Slovenske vojske, helikopterja italijanske civilne zaščite in hrvaško letalo za gašenje canadair. Dodatno nevarnost predstavljajo neeksplodirana ubojna sredstva, ostanki iz obdobja prve svetovne vojne, zato je bila aktivirana tudi Državna enota za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Severnoprimorske regije.

Na lokacijo požara so napoteni tudi člani Ekipe za prvo pomoč pri Rdečem križu Slovenije. To so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje. (konec)