14.08.2022 ob 16:01
Deli članek
Požar v cerkvi v Kairu zahteval najmanj 41 mrtvih

Kairo (MOREL/FoNet) -V požaru, ki je danes izbruhnil v koptski cerkvi Abu Sifin v Gizi, je umrlo najmanj 40 ljudi, večina otrok, je po zadnjih poročanjih agencij, ki zbirajo podatke o razsežnosti tragedije in povečanja števila žrtev in poškodovanih glede na dosedanja spoznanja. Po različnih virih je bilo doslej potrjeno najmanj 40 mrtvih, agencija Reuters pa je sporočila, da je v požaru, ki je izbruhnil najverjetneje zaradi okvare na električnih inštalacijah, umrlo najmanj 41 ljudi, 45 pa jih je bilo ranjenih.

Požar je izbruhnil danes zjutraj med bogoslužjem v koptski cerkvi Abu Sifin, kjer se je v soseski Imbaba zbralo približno 5000 ljudi. Gasilci pravijo, da so požar ukrotili, uradnih informacij o vzroku požara pa še ni. Časnik Washington Post je ob sklicevanju na koptsko cerkev v Egiptu sporočil, da je v požaru in stampedu umrlo 41 ljudi, 14 pa jih je bilo ranjenih. Po navedbah Reutersovih virov je ogenj blokiral vhod v cerkev, kar je povzročilo stampedo.

Poročilo britanske agencije je razkrilo, da so večina mrtvih otroci. "Ljudje so se zbirali v tretjem in četrtem nadstropju in videli smo, da se kadi iz drugega nadstropja. Ljudje so bežali po stopnicah in jih gledali, kako padajo drug na drugega," je za Reuters povedal Yasir Munir, častilec cerkve. "Potem smo slišali pok in iskre ter ogenj, ki je prihajal skozi okno," je povedal in dodal, da sta bila s hčerko v pritličju in sta lahko pobegnila.

Egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi je svojcem žrtev izrazil sožalje. "Izražam svoje iskreno sožalje družinam nedolžnih žrtev, ki so umrle, da bi bile s svojim gospodarjem v enem od njegovih krajev čaščenja," je al-Sisi zapisal na Twitterju. (konec)