18.02.2023 ob 09:55
Deli članek
Pri družinskem nasilju znova veliko posredovanj policije

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1577 klicev. Med 633 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 149 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 132 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 15 z lahko telesno poškodbo, eno s hudo telesno poškodbo ter  prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog so pridržali dva voznika osebnih avtomobilov na območju Policijske uprave Maribor.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 11 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 50 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali tri kršitelje na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 50 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, štiri povzročitve telesnih poškodb, štiri nasilja v družini, štiri grožnje, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve ponarejanji denarja in en rop.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja šestim osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Nova Gorica in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 80 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 64 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper in pet na območju PU Ljubljana.

Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (23), Maroka (23) in Rusije (9). To so sporočili iz policije. (konec)