05.08.2023 ob 08:40
Deli članek
Razmere v Celju se umirjajo

Celje (MOREL) - Razmere v Celju se umirjajo, vodostaj Savinje se je glede na včerajšnji maksimum zmanjšal za dobra dva metra. Ekipe zaščite reševanja so na pregledu terena. Prebivalci Špice in Lisc bodo o sproščanju ukrepov evakuacije obveščeni okrog 10. ure, prebivalci Otoka in Starega mestnega jedra se lahko vrnejo v svoje domove. Pregledali se bodo tudi vsi mostovi.

Most proti Laškemu in Čopov most se bosta predvidoma odprla v kratkem. Voznike prosijo, da spoštujejo signalizacijo in navodila pristojnih služb. Splavarski most za pešce ostaja zaprt, močno poškodovan je tudi viseči most nad Špico. Prav tako ostaja zaprt mestni park Celje. Odredba o približevanju vodotokom ostaja veljavna do preklica. Javno podjetje Vodovod-kanalizacija (VO-KA) je poslalo vodo na analizo, do nadaljnjega ostaja v veljavi ukrep prekuhavanja vode. Ekipe Zelenic, VO-KA in gasilcev so začele s čiščenjem območij, kjer se je voda že umaknila.

Vse občanke in občane, ki želijo pomagati, prosimo, da na e-mail civilna.zascita@celje.si sporočijo kontaktne podatke oziroma se ob 13. uri zglasijo pred Dvorano Zlatorog. V prihodnjih dneh se lahko obrnejo tudi na humanitarne organizacije.

Iskrena hvala vsem, ki ste na Celje pazili v nočnih urah in držimo pesti, da se zadeve dokončno umirijo. Občanke in občane prosimo, da ostajajo previdni in spremljajo aktualne vremenske ter varnostne razmere. To so sporočili iz kabineta celjskega župana. (konec)