07.10.2022 ob 23:40
Deli članek
Sedem obtoženih naj bi si pridobilo protipravno premoženjsko korist

Ljubljana (MOREL)- Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so sredi septembra 2022 zaključili del obsežne kriminalistične preiskave in podali kazenski ovadbi na Specializirano državno tožilstvo RS zoper sedem fizičnih oseb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, pranja denarja in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Preiskovalci so ugotovili, da sta osumljeni osebi iz dveh gospodarskih družb z območja Policijske uprave Maribor v letih 2016 in 2017 odredili več plačil prejetih fiktivnih računov podjetij iz tujine. S sodelovanjem in pomočjo slovenskega državljana in štirih tujih državljanov so vsa prejeta denarna sredstva takoj zatem dvigovali z bančnih računov.

S kaznivimi dejanji so si osumljenci pridobili protipravno premoženjsko korist na škodo ene od gospodarskih družb v višini okoli 480.000 evrov, na škodo druge gospodarske družbe pa v višini okoli 1.450.000 evrov. To je sporočil Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete. (konec)