31.01.2023 ob 09:18
Deli članek
Število kaznivih dejanj je izredno veliko

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.282 klicev. Med 520 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 122 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

V 114 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v šest so se udeleženci lažje, v dve pa huje telesno poškodovali.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja na območju PU Novo mesto in Ljubljana, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 39 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, osem groženj, tri ponarejanja denarja, dve povzročitvi telesnih poškodb in dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno drzno tatvino,  preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo in  nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 34 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 24 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Koper, eno na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Konga DR (12), Rusije (6) in Pakistana (5). To so sporočili iz policije. (konec)