25.05.2023 ob 09:52
Deli članek
Število tatvin se ne zmanjšuje

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.481 klicev. Med 558 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 112 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 100 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, devet groženj, po štiri kazniva dejanja drzna tatvina in nasilje v družini, po dve kaznivi dejanji povzročitev telesnih poškodb in ponarejanje denarja ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 139 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 124 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper ter po ena na območju PU Celje in PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (33), Bangladeša (28) in Ruske federacije (26). To so sporočili iz policije. (konec)