04.01.2024 ob 07:58
Deli članek
Tatovi in vlomici znova udarili na veliko

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.034 klicev. Med 489 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 89 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

V 84 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v štirih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 20 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 33 tatvin, 28 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, tri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, dve nasilji v družini ter eno ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 116 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 103 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (62), Maroka (18), Afganistana (12). To so sporočili iz policije.(konec)