14.11.2023 ob 10:01
Deli članek
Tatvine in vlomi so na vrhu kaznivih dejanj

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.442 klicev. Med 578 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 123 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 121 kaznivih dejanj.

V 114 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika na območju PU Murska Sobota in PU Koper.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Murska Sobota in PU Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 52 tatvin, 31 vlomov, 22 poškodovanj tuje stvari, štiri ponarejanja denarja, štiri nasilja v družini, štiri grožnje ter po eno povzročitev telesne poškodbe,  ponarejanje listin,  rop in  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 105 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 97 na območju PU Novo mesto, štiri na območju PU Koper, štiri na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (30), Rusije (18), Turčije (16). To so sporočili iz policije. (konec)