17.05.2023 ob 08:26
Deli članek
Torek dokaj miren dan za policiste

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.387 klicev. Med 542 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 127 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 111 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  eni nesreči huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so dvema voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, devet9 pa v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so tri osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, devet vlomov, pet ponarejanj denarja, pet groženj, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve nasilji v družini ter po eno povzročitev telesne poškodbe,  ponarejanje listin,  drzno tatvino ter preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 85 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 74 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (22), Nepala (19) in Afganistan (11). To so sporočili iz policije. (konec)