23.12.2022 ob 20:14
Deli članek
Trije otroci priče okrutnemu pretepanju in umoru lastne mame

Ljubljana (MOREL)- Še ena žrtev femicida. Še ena ženska, mamica treh otrok, ki je izgubila življenje pod pestmi bivšega partnerja. Še trije otroci, ki so bili priča dejanju, torej okrutnemu pretepanju in umoru lastne mame. Še en umor, ki ga je zaznamovala zgodovina nasilja. V Društvu SOS telefon izražamo solidarnost z vsemi žrtvami nasilja, in jih obenem spodbujamo, naj čimprej poiščejo pomoč, da bi lahko zaščitile sebe in otroke pred nevarnostjo intimnopartnerskega nasilja.
V teh prazničnih časih opozarjamo, da domovi žal niso idealne slike družin iz TV reklam. Zato bodimo tudi kot sosedje pozorni na morebitne znake, da je v naši bližini nekdo žrtev nasilja. Vse institucije in politične odločevalce_ke pa pozivamo k resnemu zazrtju v problem femicida in tragično statistiko na področju nasilja v družini in nasilja nad ženskami, ki nas kot družbo ne sme pustiti indiferentne.
Femicid je letos v ožjem izboru za besedo leta, ker je žal vse bolj prisoten in aktualen družbeni problem. Želimo si družbe, v kateri femicid ne bo najpogosteje zaznana beseda. Kajti za njim stojijo usmrčene žrtve, ki jih nič ne more obuditi.
Naš SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja (080 11 55) vam je na voljo 24 ur na dan. To je zapisala Jasna Podreka, zunanja sodelavka Društva SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja