30.11.2023 ob 07:13
Deli članek
Tudi ponarejevalci denarja so pogost primer policijske obravnave

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.381 klicev. Med 560 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  eni nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim  voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so rni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 16 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, po tri grožnje in  ponarejanja denarja, po dve povzročitvi telesnih poškodb in ponarejanji listin ter po en rop in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 153 oseb, 130 na območju PU Novo mesto, osem na območju PU Maribor, šest na območju PU Koper, šest na območju PU Ljubljana in tri na območju PU Kranj. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (59), Maroka (27) in Sirije (23). To so sporočili iz policije. (konec)