06.05.2024 ob 07:09
Deli članek
Ulovili vinjeno voznico

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24. urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1048 klicev. Med 427 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali policsti, so med drugim obravnavali 85 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 67 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 13 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo in štiri s hudo telesno poškodbo ter eno prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznico osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Ljubljana.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli šest vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Novo mesto.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 34 intervencij na javnem kraju in 20 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali tri kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 19 tatvin, 17 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, tri nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve ponarejanji listin, rno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in eno preprečitev uradnega dejanja oziroma napada na pooblaščeno osebo.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja dvema osebam na območju Policijske uprave Maribor.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 82 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 76 na območju PU Novo mesto, štiri na območju PU Koper in dve na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (19), Šrilanke (12) in Kongo (10). To so sporočili iz policije. (konec)