23.11.2022 ob 17:48
Deli članek
Uspešno zaključeno iskanje ubežnika

Ljubljana (MOREL)- Uspešno  je bilo zaključeno iskanje še enega ubežnika, ki je bil vključen v letošnjo  kampanjo  najbolj  iskanih  evropskih  ubežnikov, ki sta jo konec
letošnjega  septembra  zagnala  Europol in Evropska mreža skupin za aktivno iskanje pobeglih oseb (ENFAST).
Kampanja  dosega  pomembne  uspehe  z objavo iskanih oseb na spletni strani www.eumostwanted.eu,  tako  zaradi neposrednih prijetij, kot tudi koristnih namigov, ki pripeljejo do dejanskih aretacij, pri vsaki taki kampanji pa se tudi  več ubežnikov samih preda zaradi prevelikega pritiska nanje. 37-letni iskani moški se je konec preteklega tedna sam zglasil na prestajanje kazni.
Letošnja  kampanja  s  sloganom "Lahko jih pomagate razkriti. #GameOver", v kateri  sodelujemo  tudi  slovenski  policisti,  je  usmerjena v intenzivno iskanje  članov  organiziranih  kriminalnih združb. Slovenska policija je v kampanjo  vključila  tri iskane osebe, en ubežnik, iskan zaradi prestajanja kazni zaradi kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami, je že na prestajanju kazni.
Kakršne  koli podatke o iskanih osebah lahko slovenski policiji posredujete na  anonimni telefon policije 080 1200, lahko pa tudi na elektronski naslov skupine  za ciljno iskanje oseb: fast@policija.si. Nekatere od oseb, ki jih trenutno  išče  slovenska  policija,  si  lahko  ogledate na spletni strani Iskane osebe. Vse informacije so dobrodošle.
To je sporočil Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete. (konec)