03.06.2024 ob 07:49
Deli članek
V nedeljo manj prometnih nesreč kot običajno

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.145 klicev. Med 467 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 67 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 68 kaznivih dejanj.

V 49 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  treh huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 vlomov, 18 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, po tri nasilja v družini in povzročitve telesnih poškodb, po dve grožnji in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po en rop, drzno tatvino in ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 109 oseb,  88 na območju PU Novo mesto, 15 na območju PU Celje, pet na območju PU Ljubljana in eno na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Sirije (55), Afganistana (15) in Pakistana (11). To so sporočili iz policije.(konec)