13.05.2024 ob 08:07
Deli članek
V nedeljo obravnavali policisti pet primerov družinskega nasilja

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bil na interventni številki policije '113' zabeležen 1.201 klic. Med 478 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 84 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 67 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, pet kaznivih dejanj nasilja v družini, štiri grožnje ter po eno kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin in rop.

V zadnjih 24 urah je bila obravnavana 101 oseba zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 86 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Maribor, dve na območju PU Ljubljana in eno na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (32), Afganistana (15) in Nepala (10). To so sporočili iz policije. (konec)