25.03.2024 ob 10:15
Deli članek
V nedeljo za policijo  ni bilo veliko dela

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.096 klicev. Med 423 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 79 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 38 kaznivih dejanj.

V 75 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v štirih nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Za zaščito žrtev nasilja v družini nismo izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.
Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 16 vlomov, 14 tatvin, pet  poškodovanj tuje stvari, eno povzročitev telesne poškodbe, en rop ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 99 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 69 na območju PU Novo mesto, 27 na območju PU Koper in tri na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (49), Maroka (18) in Afganistana (9). To so sporočili iz policije.(konec)