21.06.2024 ob 08:05
Deli članek
V ospredju dogajanja razgrajači in nasilneži

Ponaredek in original

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.741 klicev. Med 697 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 98 kršitev javnega reda in miru ter 111 kaznivih dejanj. V 110 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 76 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 46 tatvin, 16 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 12 povzročitev telesne poškodbe, sedem groženj, šest ponarejanj denarja, štiri nasilja v družini, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami ter dve preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 103 osebe zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 94 na območju PU Novo mesto, devet na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (46), Afganistana (28), Bangladeša (5). To so sporočili iz policije. (konec