16.11.2023 ob 08:16
Deli članek
V prometnih nesečah se je krvila samo pločevina

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.318 klicev. Med 577 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 123 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

V 111 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, osem pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 35 tatvin, 16 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, šest groženj, štiri povzročitve telesnih poškodb, štiri nasilja v družini, tri ponarejanja denarja, dve ponarejanji listin ter dva ropa.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 103 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 92 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Celje, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (27), Turčije (19), Afganistana (14). To so sporočili iz policije.(konec)