22.01.2023 ob 11:18
Deli članek
V soboto ni bilo veliko prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.324 klicev. Med 507 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 72 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru, ter 53 kaznivih dejanj. V 68 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v štirih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, 29 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, sedem vlomov, štiri povzročitve telesnih poškodb, štiri nasilja v družini, štiri grožnje, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ter eno drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 75 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 51 na območju PU Koper, 22 na območju PU Novo mesto, dve na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistan (49), Kongo (14), Indija (6). To so sporočili iz policije. (konec)